Internationale schakelklassen


Onderwijscollectief Voorne-Putten Rozenburg


Voortgezet Onderwijs
Internationale schakelklassen


Het Onderwijscollectief VPR kent twee voorzieningen voor leerplichtige leerlingen die geen of weinig Nederlands spreken. Deze voorzieningen, internationale schakelklassen (ISK) genoemd, zijn gevestigd in het Praktijkcollege in Spijkenisse en in het Helinium in Hellevoetsluis. De voornaamste taak is het doorschakelen van de anderstalige leerlingen naar het Nederlandstalige onderwijs in één van de scholen van het samenwerkingsverband.


In het afgelopen jaar zijn de eerste leerlingen uitgestroomd naar reguliere scholen binnen het Onderwijscollectief VPR . Het Onderwijscollectief VPR ondersteunt hierbij de scholen die deze leerlingen na hun ISK tijd onderwijs aanbieden.

Actualiteiten en ontwikkelingen Voortgezet Onderwijs


Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen
6 april 2022
Vergoede dyslexie vanaf 1 april via Onderwijscollectief VPR
Vanaf 1 april 2022 beoordeelt Onderwijscollectief VPR aanvragen voor vergoed dyslexieonderzoek in opdracht van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne. Onze website is de centrale […]
28 mei 2021
Op weg naar één samenwerkingsverband voor PO en VO
Per 1 augustus 2021 gaan wij als één samenwerkingsverband verder. Daarom willen wij jullie graag kennis laten maken met de mensen achter de samenwerkingsverbanden PO (Primair Onderwijs) en VO (Voortgezet Onderwijs).
2 april 2021
In gesprek met Judith Kesting en Vera Baljon
Twee energieke schoolbegeleiders van samenwerkingsverband Kindkracht vertellen hun verhaal.

Heeft u vragen of opmerkingen?


Stuur een bericht of neem telefonisch contact met ons op.